Shared WordPress Hosting

De juiste vorm van webhosting kiezen is ontzettend belangrijk. Hosting is namelijk een essentieel onderdeel van ieder online bedrijf. Je website moet op de juiste manier werken, om jouw website bezoekers op de juiste manier te bedienen. En daarvoor heb je uiteraard een kwalitatieve manier van hosting nodig. Welke vorm van webhosting dat voor jou is, hangt af van wat jij wilt en waar je naartoe wilt met je website.

Wat is Shared Hosting?

Shared Hosting kan geschikt zijn voor beginners of kleinschalige bedrijven. De reden hiervoor is dat het betaalbaar is. Bij Shared webhosting deel je namelijk een grote server met vele andere websites. Het maakt bijvoorbeeld gebruik van het geheugen, de schijfruimte en de data van de overige websites waarmee je de server deelt.

Het punt is wel dat, doordat je de server deelt met anderen, dit van invloed kan zijn op de snelheid van je website en op de veiligheid. Doordat er veel verschillende websites op één server draaien, zijn er in totaliteit ook een stuk meer bezoekers tegelijkertijd natuurlijk. En daarnaast kunnen veiligheidsfouten van de andere websites ook de veiligheid van jouw website schaden.

Quirinus

De plus- en minpunten van Shared WordPress Hosting

Zoals we al aan gaven is shared webhosting mogelijk een goed begin wanneer je (nog) niet veel budget hebt voor website hosting. Denk hier bijvoorbeeld aan wanneer je net start en nog niet veel bezoekers hebt. Maar juist doordat de kosten laag liggen, brengt dit ook mindere punten met zich mee.

Allereerst kan de snelheid achteruit gaan en is downtime mogelijk. Een Shared Hosting Server kan namelijk worden overbezet, omdat de middelen overmatig gebruikt worden. Niet alleen door jouw bezoekers, maar juist door de bezoekers van alle websites die op dezelfde server draaien samen. Hierdoor kan de website trager zijn en soms zelfs zorgen voor downtime. Terwijl je met je website juist altijd in de lucht wilt zijn natuurlijk. Voor je website bezoekers (en ook voor Google) is dit natuurlijk erg vervelend. Dit kan zelfs tot gevolg hebben dat ze je website verlaten en hun bezoek dus eerder staken. Jammer om op die manier bezoekers, lezers en misschien zelfs kopers te verliezen.

Daarnaast ben je bij Shared Hosting beperkter wat betreft bepaalde functies dan bij andere manieren van hosting. Je webruimte ligt lager en je hebt kans op slechte caching, zwakke CPU-kracht en PHP-beperkingen.

Ook brengt Shared Hosting veiligheidsrisico’s met zich mee. De reden hiervoor is dat wanneer een website die op dezelfde server draait gehackt wordt, dit mogelijk ook invloed hebben op de veiligheid van jouw website. Op die manier brengt een andere website schade toe aan jouw website.

Samenwerken

Wat kan Caveo hierin voor jou betekenen?

Wij helpen jou graag met je managed WordPress diensten. Wanneer je niet meteen toe bent aan volledige managed hosting, bieden wij door middel van container technologie een stap tussen Shared en VPS hosting aan. Hierbij is sprake van een veilige scheiding van bestanden, terwijl het geheugen en de CPU van een server gedeeld worden. Deze dienst is bedoeld voor relatief kleine, informatieve websites.

De keuze tussen Managed en Shared Hosting

Nu we hebben toegelicht wat Shared Hosting inhoudt, komen we aan bij de vergelijking met Managed WordPress Hosting. De termen ‘shared’ en ‘managed’ maken uiteraard al veel duidelijk. Toch zetten we hieronder graag nog even uiteen wat de voornaamste verschillen zijn tussen deze twee manieren van website hosting.

Doordat je bij Shared Hosting een vaste hoeveelheid geheugen hebt, kan het zijn dat jouw geheugen krimpt op een moment dat één van je ‘buren’ waarmee je de server deelt meer geheugen verbruikt. Hieruit kan je de conclusie trekken dat een website die draait op Shared Hosting niet altijd betrouwbaar is. Het punt is en blijft dat je afhankelijk bent van alle andere websites die draaien op dezelfde server. Heeft één van deze websites op een bepaald moment een enorme piek omdat er veel mensen doorklikken op een blog die geplaatst is op social media? Dan laadt jouw website mogelijk veel trager en soms zelfs helemaal niet. En dit kan helaas niet voorkomen worden.

Bij Managed WordPress Hosting heb je niet te maken met deze ‘buren’ en komen er daarnaast nog andere voordelen om de hoek kijken om in overweging te nemen. Bij Managed Hosting is alles gebouwd voor WordPress website, wat erin resulteert dat de laadtijd ontzettend snel is. En dit is niet alleen positief voor je bezoekers, maar óók voor je rankings in Google en dus een beter vindbaarheid. Yes!

Daarnaast is de beveiliging een stuk beter, worden er automatisch back-ups gemaakt en updates uitgevoerd, geniet je van beter ondersteuning (ook omdat alles gericht is op WordPress) én kan je website een veel hoger bezoekersaantal tegelijkertijd aan. Ingaand op dat laatste punt, heb je bij Managed WordPress Hosting het voordeel dat we ruim van tevoren aan kunnen geven wanneer je website een upgrade nodig heeft. Op die manier blijven we op ieder moment zorgen voor de juiste dienstverlening.

Samenwerken

WordPress Shared Hosting vs VPS

Bij zowel Shared als bij VPS Hosting deel je een server met tal van anderen. Maar, er is een groot verschil. Dit is als volgt: bij VPS Hosting krijgt iedere gebruiker binnen de betreffende server een specifieke set van middelen. Dit betekent dat andere websites jouw website niet zullen beïnvloeden, wat bij Shared Hosting wel het geval is.

VPS Hosting is daarnaast een stuk stabieler en sneller dan Shared Hosting en heeft meer bandbreedte en opslagruimte. Ook heb je bij VPS meer controle over je website. Bij Shared Hosting heb je een gestandaardiseerde set-up, terwijl je hier bij VPS Hosting vrij in bent. Wanneer je niet voldoende technische kennis hebt, kan deze vrijheid misschien wat lastig zijn. Daarom bieden wij een Managed vorm van VPS Hosting. Daarbij heb je de voordelen van een VPS, maar met de juiste begeleiding en hosting. Op die manier nemen wij het technische beheer op ons.

Een laatste belangrijke vergelijking tussen Shared en VPS Hosting is de schaalbaarheid. Waar dit bij Shared Hosting lastig is wanneer je uit je jasje groeit, heb je hier bij VPS Hosting veel meer mogelijkheden in.

Helpen

Kom je er niet uit?

Wij helpen je graag!

We zijn elke werkdag bereikbaar voor je om te ondersteunen of te sparren over vraagstukken. Bel ons gerust of stuur een e-mail. Is er een urgent probleem? Dan staan we gewoon 24 uur per dag voor je klaar.


010-5065520