Datacenter Netwerk

Ons zelfstandig beheerde datacenter netwerk (AS24642) staat gegarandeerd voor uptime en top prestaties. Het kwaliteitsnetwerk is zonder twijfel een van de belangrijkste redenen voor klanten om voor datacenter oplossingen van Caveo te kiezen.

Onze redundante glasvezelring tussen Amsterdam, Rotterdam, Steenbergen en Alblasserdam heeft een capaciteit van ruim 30 Gbps. Hiermee zijn wij één van de grootste netwerkleveranciers binnen het Dataplace Nedzone Datacenter Steenbergen en het Dataplace Datacenter Rotterdam.

Kwaliteitsnetwerk van Caveo:

  • Uptime garantie
  • DDoS Bescherming
  • Twin-datacenter koppeling
  • AMS-IX Aansluiting
  • Tier-1 Carriers

Tier-1 Carriers

Het netwerk is op twee geografisch gescheiden datacenters in Amsterdam aangesloten op de Amsterdam Internet Exchange en meerdere transit uplinks met een totale capaciteit van 30 Gbps. De aangesloten netwerken zijn zorgvuldig geselecteerde Tier 1 carriers van de hoogste kwaliteit, namelijk NTT Communications en Lumen Technologies (voorheen Level3 en CenturyLink). Met deze partner-netwerken en onze aansluiting op de AMS-IX kunnen we de beste verbindingen naar het binnen- en buitenland garanderen.

Infrastructuur

Voor de infrastructuur van ons netwerk en datacenter oplossingen maken we uitsluitend gebruik van moderne routing- en switchingapparatuur van Extreme Networks. Al ruim 15 jaar werken wij met Extreme Networks en voorheen Brocade apparatuur om de hoogst mogelijke performance en beschikbaarheid van ons netwerk te waarborgen.

Voor glasvezelverbindingen binnen de ringinfrastructuur maken we gebruik van CWDM en DWDM technologie. Hierdoor is de capaciteit van ons netwerk schaalbaar tot meer dan 100 Gbps.

DDoS Bescherming

DDoS aanvallen vormen een toenemende bedreiging voor de beschikbaarheid van online diensten. Om ons netwerk te beschermen tegen overbelasting wordt al het verkeer in onze datacenters real-time geanalyseerd om DDoS aanvallen in het eerst stadium te herkennen. Het analysesysteem werkt samen met onze routingapparatuur om aanvallen, die voor overbelasting van het netwerk kunnen zorgen, binnen 60 seconden te blokkeren volgens blackholing principes. Daarnaast is het mogelijk om aangevallen servers beschikbaar te houden met behulp van DDoS mitigation dienstverlening.


100%
uptime
DDoS
Bescherming
60+
Gbps

Datacenter Nederland

Met ons netwerk zijn we momenteel aanwezig in vijf datacenters in Nederland, namelijk Equinix 7 en NIKHEF in Amsterdam, R-iX in Rotterdam, Dataplace Rotterdam en Dataplace Nedzone in Steenbergen. Vanuit deze locaties bieden wij diverse datacenter oplossingen zoals colocatie, internetverbinding, IP transit (BGP). Daarnaast stelt onze netwerk-ring ons in staat volwaardige twin-datacenter oplossingen te leveren, bijvoorbeeld tussen Dataplace Rotterdam en Nedzone compleet met een 1 of 10 Gigabit netwerk-verbinding tussen uw servers.

IPv6 Ready

Om de schaarste van IPv4 ruimte het hoofd te bieden, is IPv6 geïntroduceerd. Hoewel de wereld nog lang niet klaar is om over te gaan op IPv6, adviseren wij onze klanten wel om diensten zoals Dual-stack aan te sluiten. Ons datacenter netwerk is dan ook volledig IPv6 ready. Daarom krijgt elke klant de beschikking over een /64 prefix.

Bandbreedte en VLANS

Naast onze volledige datacenter oplossingen, kunt u zich ook zonder rackspace aansluiten op ons netwerk in Dataplace Rotterdam, Nedzone, R-iX en Equinix 7 en NikHef (Amsterdam). Informeer telefonisch of per e-mail naar de actuele tarieven voor onze netwerk-diensten zoals reguliere bandbreedte, IP transit (BGP) en VLAN-diensten tussen onze diverse datacenter locaties.

Waarom Caveo?

Dankzij de ruim 20jaar ervaring die wij hebben met het faciliteren van infrastructuur in datacentra hebben wij veel deskundigheid in huis. Natuurlijk staan wij u bij met de standaard dienst verlening, maar wij kunnen u ook helpen bij de planning en uitvoering van migratietrajecten. Wij kunnen u ook ondersteunen op het gebied van firewalls, netwerk en storage.

Meer informatie?

Vraag het ons direct!

Contactformulier