Dedicated WordPress Hosting

Op een dedicated server draait enkel en alleen jouw eigen software. Deze server deel je niet met anderen. Je beschikt over een eigen fysieke server, waarbij je de controle over de software, hardware en het besturingssysteem volledig in eigen handen hebt.

  • Volledige resources tot jouw beschikking
  • Configuratie op maat
  • Gepersonaliseerde monitoring 24 uur per dag
  • Hoogste beveiligingsniveau

Wat is Dedicated WordPress Hosting?

Bij Dedicated WordPress Hosting ben je dus in het bezit van een server die volledig draait voor jouw eigen website. Dit is meteen het verschil met VPS hosting en shared hosting. Bij deze vormen van hosting zijn er verschillende sites actief op één server. Doordat je de server bij Dedicated Hosting niet deelt met anderen, is het helemaal ingericht naar jouw wensen. Je hebt een eigen IP-adres, wat bijdraagt aan een goede beveiliging en de juiste privacy. Ideaal!

Maar als de Dedicated Hosting vergelijkt met VPS Hosting, kent VPS ook wel degelijk een groot pluspunt. Een groot voordeel van de virtualisatielaag bij een VPS is namelijk dat deze de VPS omgevingen automatisch verdeeld over de verschillende fysieke servers in het cluster. Mocht een fysieke server door een storing uitvallen, dan worden de VPS servers die hierop actief waren automatisch opgestart op een andere fysieke server. Dit zorgt voor een veel hogere beschikbaarheid.

De overstap van VPS naar Dedicated

De vraag blijft misschien wanneer een dedicated server voor jou de beste keuze is. Als je echt een hele zware configuratie nodig hebt, kan er een omslagpunt ontstaan dat een Dedicated server financieel aantrekkelijker wordt dan een VPS. Dit moet je wel goed overwegen, omdat het nadelen met zich meebrengt ten opzichte van redundantie en een grotere downtime bij storingen.

De voordelen van Dedicated WordPress Hosting

Starten met Dedicated WordPress Hosting doe je niet zomaar. Zoals we aan gaven is dit alleen nodig wanneer je écht een hele zware configuratie nodig hebt, wat in de meeste gevallen niet het geval zal zijn. Dan kun je de overstap maken van VPS naar Dedicated. Hieronder benoemen we de voordelen van Dedicated WordPress Hosting. Niet ten opzichte van VPS, want VPS kent de meeste van deze voordelen ook.

Omdat je bij Dedicated Hosting niks deelt, liggen de betrouwbaarheid, veiligheid én privacy een stuk hoger dan bij andere vormen van web hosting. Daarnaast heb je hierbij geen last van prestatieproblemen, omdat je volledig onafhankelijk bent van andere sites. Een volgend punt is dat dedicated servers te huur zijn, waardoor jij dus geen grote investering hoeft te doen in een datacenter. Wij zorgen ervoor dat jouw server optimaal presteert en de juiste performance biedt, jij richt je op de ontwikkeling van je bedrijf. Deal?

Daarnaast kan je een dedicated server helemaal naar eigen wens en smaak inrichten. Jij bent aan zet en bepaalt dit zelf (of in overleg met ons natuurlijk). Op die manier ontwikkelen we iets wat helemaal past in jouw straatje en matcht met je bedrijf, zodat jij jezelf kunt onderscheiden in de markt en ten opzichte van concurrenten.

Naast bovenstaande (grote) voordelen kan de prijs voor een dedicated server een minpunt zijn. Deze ligt namelijk een stuk hoger dan andere vormen van WordPress hosting. Ondanks de prijs van dedicated hosting, is het belangrijk om te achterhalen en goed duidelijk te hebben welke vorm van website hosting het beste past bij je wensen en behoeften. Of dit nu dedicated, shared of managed WordPress hosting is.

Dedicated Server WordPress Hosting bij Caveo

Onze technici weten als geen ander wanneer een dedicated server de juiste oplossing is en hoe dit het beste ingezet kan worden voor jouw website. Wanneer een toepassing hoge eisen stelt aan de fysieke onderlaag, kan een dedicated server helpen. Met een dedicated server krijg je de volledige beschikking over een fysieke server én haar resources. Hierbij bestaat de mogelijkheid om de applicatieomgeving schaalbaar te houden én verplaatsbaar te maken tussen verschillende fysieke omgevingen.

Ben je zelf niet in het bezit van de juiste technische kennis en is er geen systeembeheerder aanwezig binnen je bedrijf? Dan is het van groot belang dat je aanklopt bij een provider voor de juiste dedicated server hosting voor WordPress. Wij kunnen je hierin volledig ontzorgen.

Een WordPress Dedicated server hosting plan bij Caveo geeft je toegang tot een infrastructuur waar je u tegen zegt én een team van experts. Wij zorgen ervoor dat jouw website aan al jouw behoeftes voldoet. Veiligheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn hierin sleutelwoorden.

Wij nemen de verantwoordelijkheden voor onderhoud en het functioneren van jouw dedicated server graag voor je uit handen. We zorgen ervoor dat de bezoekers van je WordPress website dag en nacht tot op hun wenken bedient worden. Want in de tijd van nu moet een website natuurlijk 24/7 perfect functioneren.

Presteren doen we samen!

Bij Caveo zijn we er in gespecialiseerd om jouw WordPress website zo optimaal en snel mogelijk te laten werken. Om te zorgen dat dit optimaal voor je werkt, vormt samenwerken de sleutel tot succes. Bespreek bijvoorbeeld met ons je gewenste deployment werkwijze of laat ons kennis delen om tot de perfecte pagespeed score te komen. Uiteraard maken we je graag bekend met ons unieke caching systeem en stemmen de werking exact af op jouw website.

Helpen

Kom je er niet uit?

Wij helpen je graag!

We zijn elke werkdag bereikbaar voor je om te ondersteunen of te sparren over vraagstukken. Bel ons gerust of stuur een e-mail. Is er een urgent probleem? Dan staan we gewoon 24 uur per dag voor je klaar.


010-5065520

Samenwerkingen met agencies

Waar we trots op zijn!