WordPress Hosting

Stel je voor. Je wilt een website bouwen, of misschien wel een blog of een webshop. Het aanbod is tegenwoordig gigantisch, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zeker wanneer je er zelf niet veel vanaf weet, kan dit een lastige keuze zijn. Maar… Daar is Caveo. En wij helpen je graag met WordPress. Samen met jou bepalen we wat het beste voor jou werkt. Maar voordat we starten nemen we je eerst even aan de hand mee en leggen we je uit wat WordPress hosting inhoudt én uiteraard wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Managed WordPress Hosting

  • Je website is altijd online
  • Help bij het opstarten van wordpress
  • Geoptimaliseerde webserver

Bekijk Managed WordPress

Managed WooCommerce Hosting

  • Je website is altijd online
  • Help bij het opstarten van wordpress
  • Geoptimaliseerde webserver

Bekijk Managed WooCommerce

Wat is WordPress hosting?

WordPress is wereldwijd het populairste Content Management Systeem (CMS). Waarom WordPress wereldwijd zo populair is? Daar zijn verschillende redenen voor te benoemen. Het is eenvoudig te installeren op jouw eigen domeinnaam én er zijn talloze ontwerpen en plugins beschikbaar, waarmee een mooie en functionele website voor iedereen (ja, ook voor jou!) binnen handbereik is. Daarnaast zijn er veel professionele WordPress ontwerpers en ontwikkelaars die met het gebruik van WordPress maatwerk websites toegankelijk maken voor professionals en bedrijven.

Om een WordPress website snel te houden is het van groot belang dat de hosting goed afgestemd is op de gebruikte technieken en plugins. WordPress website hosting maakt een groot verschil in het succes van jouw website. Wanneer de uitvoering op de juiste manier gebeurt, heeft dit grote invloed op de performance en het gemak waarmee de websitebezoeker gebruikmaakt van de vele opties op jouw website. Belangrijk, toch?

Voordat je WordPress kunt gaan gebruiken, heb je twee dingen nodig: een domeinnaam en een hostingpakket. Hosting houdt simpel gezegd in dat je een stukje schijfruimte huurt. Die schijfruimte staat op een server en de server is continu verbonden met het internet.

Samenwerken

De grootste voordelen van WordPress

Het gebruik van WordPress moet haast wel grote voordelen kennen. Anders zou het niet het grootste CMS ter wereld zijn natuurlijk. En dat is zeker waar! De voordelen zitten ‘m voornamelijk in het (gemakkelijke) gebruik. Het biedt namelijk ontzettend veel opties wat betreft design én talloze plugins. Op die manier kun je jouw eigen WordPress website vormgeven zoals jij wilt, met alle opties die jij nodig hebt om je website optimaal te laten functioneren. Daarnaast is WordPress erg gebruiksvriendelijk. En dat niet alleen voor jou of de bezoeker van je website, maar óók voor Google. Door middel van WordPress kun je er namelijk voor zorgen dat je beter vindbaar bent in de zoekmachines, wat er weer in resultaat dat je beter scoort en je meer websitebezoekers hebt. Win-win.

Daarnaast kiest je voor een veilige omgeving wanneer je kiest voor WordPress. Als plugin kun je vervolgens kiezen voor een SSL-certificaat. Dit is het ‘groene slotje’ wat ervoor zorgt dat het internetverkeer beveiligd wordt. Door middel van een SSL-certificaat maak je het vrijwel onmogelijk om gegevens van je bezoekers te achterhalen. Om weer even terug te gaan naar de vindbaarheid in zoekmachines: vind je het belangrijk om goed te scoren in Google en om goed gevonden te worden? Schaf zo’n certificaat dan zeker aan. Sinds kort telt een soortgelijk goed certificaat namelijk ook mee in de SEO-ranking. Iets om over na te denken!

WordPress Hosting bij Caveo

WordPress Hosting is er in verschillende vormen, waardoor het afgestemd kan worden op jouw wensen en behoeftes. Het is hierbij uiteraard belangrijk om goed in kaart te brengen wat je wilt en verwacht van jouw website. Pas daarna kan bepaald worden welke vorm van WordPress webhosting past bij jou of je organisatie en voor welk pakket je moet kiezen om het optimale uit je website te halen.

Alle pakketten die wij aanbieden zijn managed en bedoeld om het optimale uit jouw website te kunnen halen. Wij bieden het volgende aan:

  • Managed WordPress VPS Hosting
  • Managed WooCommerce Hosting
  • Dedicated WordPress Hosting
  • Managed WordPress Hosting

Managed WordPress VPS Hosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Bij VPS Hosting worden de fysieke servers opgesplitst in kleinere virtuele systemen. Je deelt de server met meerdere gebruikers, maar je hebt er zelf de controle over zoals bij een dedicated server. Het verschil met shared hosting zit ‘m onder andere in het aantal websites. Dit ligt bij VPS lager dan bij shared hosting. Bij Caveo bieden we Managed WordPress VPS aan, waarbij wij vanuit onze expertise zorgen voor de juiste technische kennis om jouw website up and running te houden. Deze vorm van hosting is bedoeld voor grotere en dynamische websites.

WooCommerce Hosting

WooCommerce draait om dé perfecte webshop. De beste gebruikerservaring voor website bezoekers, een snelheid waar je u tegen zegt en de juiste support. Dat is wat hiervoor nodig is. WooCommerce is een plugin die speciaal voor WordPress gebouwd is.

Door middel van WooCommerce zet je eenvoudig je eigen webshop op. Binnen WooCommerce heb je vervolgens veel verschillende opties. Denk hierbij aan verschillende thema’s, maar ook aan betaalmogelijkheden en tal van extensies om jouw webshop zeer uitgebreid te kunnen maken.

Als je het zo leest zou je denken dat het zeer gemakkelijk is om zelf een webshop op te zetten. En dat kan het ook zeker zijn! Maar wel tot op bepaalde hoogte. Wanneer je een goedlopende webshop beheert wil je namelijk dat deze 24 uur per dag werkt én goed bereikbaar is. En daar komt Managed WooCommerce Hosting om de hoek kijken. Want heb jij hier als drukke ondernemer wel tijd voor? Lastig! Met Managed WooCommerce Hosting zorg je ervoor dat je webshop niet alleen altijd en goed bereikbaar is, maar ook dat deze snel is. En dat is zeker bij een webshop erg belangrijk. Want zeg nou zelf, als je iets online bestelt en je winkelwagentje loopt gigantisch vast, dan geef je de moed op. Toch?

Lees meer Managed WooCommerce Hosting

Dedicated WordPress Hosting

Bij Dedicated WordPress Hosting ben je in het bezit van een server die volledig draait voor jouw eigen website. Dit is meteen het verschil met VPS hosting en shared hosting. Bij deze vormen van hosting zijn er verschillende sites actief op één server. Doordat je de server bij Dedicated Hosting niet deelt met anderen, is het helemaal ingericht naar jouw wensen. Je hebt een eigen IP-adres, wat bijdraagt aan een goede beveiliging en de juiste privacy.

Maar als je Dedicated Hosting vergelijkt met VPS Hosting, kent VPS ook wel degelijk een groot pluspunt. Een groot voordeel van de virtualisatielaag bij een VPS is namelijk dat deze de VPS omgevingen automatisch verdeeld over de verschillende fysieke servers in het cluster. Mocht een fysieke server door een storing uitvallen, dan worden de VPS servers die hierop actief waren automatisch opgestart op een andere fysieke server. Dit zorgt voor een veel hogere beschikbaarheid.

Lees meer Dedicated WordPress Hosting

Managed WordPress Hosting

Bij Managed WordPress Hosting beheren wij de technische aspecten van je WordPress website. Dit resulteert erin dat je jezelf niet meer bezig hoeft te houden met optimalisaties. Wij zorgen voor de juiste performance, een snelle server, de uitvoering van updates en dat er back-ups worden gemaakt. Ideaal, toch? Op die manier kun jij jezelf richten op de groei van je bedrijf. Twee vliegen in één klap!

Onze technici gaan graag aan de slag met jouw WordPress project. Zij zijn in het bezit van de juiste kennis en kunde en veel ervaring om van jouw project een succes te maken. Wanneer je zelf niet voldoende tijd hebt om het in eigen beheer te doen of er simpelweg niet de juiste kennis voor hebt, kan dit wel eens een passende oplossing zijn. Met al je WordPress vragen kun je bij ons terecht.

Lees meer Managed WordPress Hosting

SSD WordPress Hosting

Al onze systemen zijn uitgerust met SSD. Heb je een zware website die meer snelheid nodig heeft? SSD biedt hiervoor de oplossing. Zo geef je jouw website bezoekers de ervaring waar ze naar op zoek zijn. Een bijkomend voordeel van een snelle website is dat het ervoor zorgt dat Google jouw website hoger rankt, wat uiteindelijk weer meer bezoekers oplevert. En daar doen we het toch voor?!

WordPress Hosting specialisatie

We hebben een shared/container dienst ontwikkeld waarmee elke website kan profiteren van onze slimme caching-techniek en geschikt is voor professionele deployment, zoals bijvoorbeeld git of envoyer. Deze dienst is een uitkomst voor kleinere websites met een statisch karakter.

Voor websites die wat extra power nodig hebben richten we een VPS voor Managed WordPress Hosting in. Dit is een virtuele server waarop resources en configuratie helemaal af te stemmen zijn op jouw website en het ontwikkeltraject.

Uiteindelijk kan Managed Hosting zo ver gaan als nodig is. Juist door goed samen te werken komen we tot oplossingen die het beste passen bij de toepassing en eisen. In veel situatie is dat een goed geconfigureerde server, maar in andere situaties werken we bijvoorbeeld met Percona MySQL Cluster, Redis Cluster en ElasticSearch.