Staging & Development Server Hosting

AAls professionele ontwikkelaar wil je natuurlijk graag een WordPress website ontwikkelen en testen op een omgeving die identiek is aan die van de uiteindelijke website. In veel gevallen wordt in elk geval de staging- of acceptatieomgeving op een aparte VPS server geplaatst. Op die manier kan de website goed getest worden en komen er geen verrassingen meer om de hoek kijken zodra de website écht gelanceerd wordt.

  • Ontwikkel en test op een identieke VPS server
  • Updates en nieuwe versies testen zonder risico
  • Handige debug tools voor ontwikkelaars

Bekijk de pakketten

Ons aanbod voor staging en development

Starter

€ 15 per maand

  • Standaard wachtwoord afscherming
  • Eenvoudig switches tussen PHP versies
  • Ondersteuning voor GIT deployments

Formulier (verborgen)
Offerte aanvragen

Development VPS

Vanaf € 95 per maand

  • Geschikt voor meerdere projecten
  • Elke website met eigen instellingen
  • Uitgebreide developer toolset

Offerte aanvragen

Beste keuze!

24/7
bereikbaar
20
jaar ervaring
104
klanten

WordPress Staging Server Hosting

Een staging server wordt ook wel de acceptatie server genoemd. In deze omgeving kun je als developer of als klant de nieuwe website zien. Daarnaast kun je hier aanpassingen doen en bekijken en kun je zaken testen. Dit gebeurt als het ware ‘aan de achterkant’, waardoor verder niemand dit merkt. Op deze manier kun je bekijken hoe alles eruit komt te zien, voordat bepaalde wijzigingen doorgevoerd worden op de uiteindelijke website. Denk hierbij aan een nieuw thema of een plugin, maar ook iets kleins als aanpassingen in een tekst.

Wanneer alle testen gedraaid zijn en de aanpassingen zijn doorgevoerd, wordt deze server omgezet naar de live omgeving en zijn alle wijzigingen zichtbaar aan de ‘voorkant’. Vanaf dat moment kan iedereen die op jouw website komt de ‘nieuwe’ website zijn.

WordPress Development Server Hosting

Een development server of -omgeving is meestal niet toegankelijk voor de klant. Deze server wordt gebruikt door de ontwikkelaar of ontwerper van de website om veranderingen, zowel klein als groot, direct te testen. Dit is erg praktisch voor de ontwikkelaar en/of ontwerper, omdat de inrichting en configuratie identiek zijn aan de omgeving waarop de website uiteindelijk gaat draaien. Het testen en inrichten kan hierdoor op de juiste manier gebeuren. Zo loop je geen risico dat de website op een staging server ineens niet meer goed werkt.

Je staging/development omgeving op een aparte server

Bij het gebruik van een VPS server wordt soms zowel de productie als de staging omgeving geplaatst. Maar de staging- en development omgeving kan bijvoorbeeld ook gecombineerd worden op een server terwijl de productie omgeving op een aparte server draait. Een staging omgeving hóeft niet per definitie op een aparte server te draaien.

Doe je dit wel, dan komt er een groot voordeel om de hoek kijken. Een (fysieke) scheiding van de staging/development omgeving en de productie omgeving zorgt er namelijk voor dat een test met eventuele overbelasting geen gevolgen heeft voor de echte website en de bezoekers daarvan. Daarnaast kunnen wij en de ontwikkelaar op deze manier nieuwe server software testen op de specifieke website, voordat dit op de productieserver wordt geïnstalleerd.

OTAP: Ontwikkel, Test, Acceptatie, Productie

De scheiding tussen de development, staging en productie omgeving wordt OTAP straat genoemd. OTAP is de afkorting voor Ontwikkel, Test, Acceptatie, Productie. Veel professionele ontwikkelaars als agencies en webbureau’s werken hiervoor met versie beheer tools (bijvoorbeeld GIT). Caveo kan jou helpen bij de automatisering van het uitrollen van branches naar de juiste omgeving, zoals bij een staging of productie branche.

Samen kijken naar de finetuning

Een losse VPS server voor het ontwikkelen en testen van je WordPress website is dus een uitkomst als ontwikkelaar. Ook kunnen we daardoor aan de serverkant flink sleutelen om de optimale configuratie voor jouw project te vormen. Bijkomend voordeel: we vinden dit super leuk om te doen! Betrek je ons in de oplevering? Dan gaan we samen voor de ultieme score bij elk project!

Kennis delen

Helpen

Kom je er niet uit?

Wij helpen je graag!

We zijn elke werkdag bereikbaar voor je om te ondersteunen of te sparren over vraagstukken. Bel ons gerust of stuur een e-mail. Is er een urgent probleem? Dan staan we gewoon 24 uur per dag voor je klaar.


010-5065520

Veelgestelde vragen

Wordt het gebruik van SSH ondersteund?

Ja. Op alle pakketten wordt SSH standaard ondersteund. Vanuit ons dashboard kun je eenvoudig de instellingen opvragen en public key(s) toevoegen voor toegang. Bij Managed VPS pakketten is het ook mogelijk om SSH en toegangsrechten op maat te laten configureren.

Kan ik gebruik maken van Git?

Ja. Git wordt ondersteund op alle pakketten. Onze focus ligt op professionele ontwikkelaars, agencies en webbureau’s. Deployment met Git is voor deze gebruiker onmisbaar.

Kan ik gebruik maken van Composer?

Ja. Composer wordt ondersteund op alle pakketten. Hoewel Composer bij WordPress deployments niet standaard is, zien we steeds vaker dat deployments die de WordPress installatie uitvoeren middels Composer integratie. Een interessant voorbeeld hiervan is Bedrock als WordPress boilerplate. Voor onze eigen website werken we toevallig met deze methode!

Is WP-CLI beschikbaar?

Ja. Elk Managed WordPress Hosting pakket is standaard uitgerust met WP-CLI. Deze tools is essentieel voor de automatisering van taken zoals die voor professionele developers wordt uitgevoerd aan aangestuurd.

Wordt mijn WordPress website automatisch geupdate?

Wij voeren automatische updates van WordPress Core en plugins standaard uit voor alle WordPress websites. Voorafgaand aan dit proces maken we altijd een backup. Als updates voor eventuele problemen zorgen, dan zijn we dus in staat dit snel te herstellen. De instellingen voor automatische updates kun je zelf beheren vanuit ons dashboard.

Welke PHP versies ondersteunen jullie?

In principe ondersteunen we alle PHP versies waarop nog officiële security updates plaats vinden. Vanuit het dashboard kun je eenvoudig de PHP versie voor elke individuele WordPress website aanpassen. Je ontvangt van ons op tijd waarschuwingen als gebruikte PHP versies gaan vervallen. We staan graag voor je klaar om de werking van je website onder de nieuwste PHP versies te testen en eventuele problemen in plugins en templates te identificeren.

Bij Managed VPS pakketten bestaan ook mogelijkheden tot ondersteuning van historische PHP versies die vanuit CloudLinux worden voorzien van security patches.

Welke caching systemen zijn er beschikbaar?

Naast ons eigen full-pag caching systeem kunnen Managed VPS oplossingen worden ingericht of uitgebreid met caching daemons als Varnisch, Memcached en Redis. Daarnaast is het mogelijk om Elastisc Search als aanvullende dienst te leveren als performance boost voor grote dynamische websites en webwinkels.