Datacenter Dataplace Rotterdam

In 2016 hebben wij ons netwerk uitgebreid naar het Dataplace datacenter aan de ring Rotterdam. Met de toevoeging van Dataplace zijn we in staat om volwaardige twin-datacenter oplossingen te bieden aan organisaties die in grote mate afhankelijk zijn van de ICT infrastructuur.

Onze datacenter oplossingen in Rotterdam:

 • Colocatie van losse servers
 • Colocatie secure racks
 • Colocatie private cages
 • Losse uplink voor bandbreedte

Colocatie Rotterdam

Voor colocatie van losse servers kunt u gebruik maken van onze shared cabinets bij Dataplace Rotterdam. Daarnaast heeft u met secure racks en compartimenten, extra veilige colocatie tot uw beschikking. Het met Borg Klasse 4 beveiligde datacenter bij Rotterdam is een ideaal voor colocatie van gevoelige server-apparatuur. Uiteraard zijn alle racks voorzien van redundante stroomvoorzieningen en een betrouwbare netwerkverbinding voor gegarandeerde uptime en optimale prestaties.

 •   Betaalbare colocatie
 •   24 uur per dag toegang
 •   Remote hands tijdens kantooruren
 •   1 of 10 Gbps netwerkverbinding

Bekijk onze colocatie mogelijkheden in Rotterdam

Bandbreedte Rotterdam

Vanuit Dataplace datacenter bij Rotterdam leveren wij bandbreedte, dataverkeer en aanvullende netwerkdiensten. Met aanwezigheid van ons netwerk in meerdere datacenters in Nederland kunnen wij u voorzien van volwaardige twin-datacenter oplossingen. Aansluitingen op AMS-IX, Level3 en NTT zorgen voor een netwerk van topkwaliteit. Hierdoor is uptime gegarandeerd van onze bandbreedte in Rotterdam. Aansluitingen op 1 en 10 Gbps zijn direct beschikbaar en kunnen binnen enkele werkdagen opgeleverd worden.

Bekijk onze mogelijkheden voor bandbreedte in Rotterdam

Datacenter Rotterdam

Het Dataplace datacenter is gevestigd in Alblasserdam, bijna direct aan de ring Rotterdam. Omdat de datacenterinfrastructuur volledig redundant en volgens de Tier-III normering is opgebouwd, biedt Dataplace de zekerheid dat de IT-omgeving altijd beschikbaar is. Het datacentrum is dan ook 24 uur per dag geopend voor alle rechtmatige bezoekers.

 •   1800m2
 •   EUE 1.26
 •   ISO 27001
 •   N+1 Stroomredundantie
 •   24/7 toegang
 •   Borg Klasse 4 beveiliging

Op slechts 2 minuten van de afslag Alblasserdam aan de A15 ligt het datacenter Rotterdam. Hierdoor is Dataplace Rotterdam optimaal bereikbaar voor organisaties in de regio Rotterdam en Dordrecht.

Datacenter Rotterdam prijzen

Shared colocatie

Vanaf € 100 per maand

 • Voor losse servers
 • 1 Gbps uplink
 • DDoS bescherming
 • 24/7 toegang


Offerte aanvragen

Private colocatie

Vanaf € 750 per maand

 • 21 of 46 Hoogte eenheden
 • 1 of 10 Gbps redundant
 • Afgesloten met cijferslot
 • Stroomverbruik per kWh

Offerte aanvragen

Beste keuze!


100%
uptime
24/7
bereikbaar
20
jaar ervaring

Waarom Caveo?

Dankzij de ruim 20 jaar ervaring die wij hebben met het faciliteren van infrastructuur in datacentra hebben wij veel deskundigheid in huis. Natuurlijk staan wij u bij met de standaard dienst verlening, maar wij kunnen u ook helpen bij de planning en uitvoering van migratietrajecten.

Wij kunnen u ook ondersteunen op het gebied van firewalls, netwerk en storage.

Middels ons zelfstandig beheerd Datacenter Netwerk, leveren wij een volledige datacenteroplossing met UTP- en glasvezelverbindingen

N+1 Stroomredundantie

Uiteraard is ook het datacenter Rotterdam voorzien van volledig redundante stroomvoorzieningen. De stroomfeeds van alle racks in Dataplace zijn bovendien afgezekerd op 32 Ampère.

Elk 19″ rack is uitgerust met twee gescheiden stroomcircuits: één direct vanaf de hoofdverdeler (short-break) en één via de UPS-installatie (no-break). Als de stroom weg mocht vallen van het vaste net, blijft u toch voorzien van elektriciteit via het no-break stroomfeed. De no-break stroomvoorziening die Dataplace bezit bestaat uit twee dieselgeneratoren met een inhoud van ruim 13.000 liter en een redundant uitgevoerd N+1 UPS-systeem.

Dataplace Rotterdam kan ruim 50 uur onafhankelijk van het vaste stroom opereren, dankzij de twee dieselgeneratoren die samen een inhoud hebben van ruim 13.000 liter.

Energiezuinig

Het datacenter Rotterdam is gebouwd om duurzaam ICT huisvestingsdiensten te leveren. De datavloeren zijn volledig ingericht volgens het Cold Corridor principe. Dataplace gebruikt tot een buitentemperatuur van circa 14° Celcius volledig de buitenlucht om te koelen. Hierdoor gebruikt Dataplace de compressor koeling 80% van het jaar niet. Dit wordt indirecte vrije koeling met behulp van dry-coolers genoemd. Deze methode van koeling is zeer energiezuinig en daardoor is Dataplace Rotterdam erg milieuvriendelijk.

Dankzij zelf sluitende deuren en een automatisch ontluchtingssysteem die de warme lucht af voert om te recyclen, beschikt Dataplace over extreem slimme en efficiënte systemen die het energie verbruik erg laag houden. Daardoor is het datacenter Rotterdam ook nog is ontzettend milieubewust.

Dataplace voldoet met haar koelingstechniek ruimschoots aan de eisen die organisaties aan de duurzaamheid van datacentra stellen. De EUE waarde van Dataplace is 1.26.

Veiligheid

Het datacenter Rotterdam is streng beveiligd, daarom heeft Dataplace de hoogste beveiligingscertificeringen die een normaal bedrijven pand kan krijgen. Dataplace beschikt niet alleen over de ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging, maar ook over Borg 4 certificering voor de fysieke beveiliging. Het terrein is streng beveiligd door een hekwerk dat voorzien is van power fence (schrikdraad) en een beveiligde autosluis en looppoort.

Via een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk kan je het datacenter Rotterdam betreden, om zo op de datavloeren te komen.

Ook incidentele bezoekers kunnen het pand betreden. Deze bezoekers hebben een toegangscode nodig, maar zij krijgen ook een paspoortscan en er wordt een vingerafdruk afgenomen.

De datavloeren binnen Dataplace, het pand zelf en het terrein worden beveiligd door middel van camera’s, hiervan zijn er ruim 50 aanwezig.

Binnen in Dataplace wordt er gebruik gemaakt van het VESDA-systeem (Very Early Smoke Detection Alarms). Dit systeem detecteert stof- en roetdeeltjes in de lucht. Wanneer er sprake is van brand wordt het gasblussing systeem in werking gesteld. De zuurstofconcentratie zal dan worden verlaagd waardoor het vuur dooft, zonder dat hierdoor verdere schade aan de apparatuur wordt veroorzaakt.

Faciliteiten

Als vaste bezoeker van Dataplace Rotterdam worden uw vingerafdrukken geregistreerd en ontvangt u een bijhorende toegangspas. Daarmee heeft u 24 uur per dag toegang tot uw servers. Daarnaast is het mogelijk losse bezoekers voor het datacenter Rotterdam het aan te melden via ons klanten-dashboard die middels een toegangscode, paspoort scan en vingerafdrukscan het pand kunnen betreden.

Op het terrein van Dataplace kunt u gratis parkeren. Er zijn meer dan 40 parkeerplaatsen waar u gebruik van kunt maken.

Om uw apparatuur zorgeloos te kunnen verplaatsen kunt u gratis gebruik maken van trolleys en karretjes. Om het gebruik van de karretjes te bevorderen zijn er ook geen drempels binnen Dataplace. Ook is er gratis koffie en thee, en is er een frisdrank automaat aanwezig.

Dataplace Rotterdam is daarnaast voorzien van alle gemakken voor serverbeheer en kosteloos ontvangst van gasten in één van de aanwezige vergaderkamers.

Caveo Netwerk

Het zelfstandig beheerde netwerk dat wij bezitten staat gegarandeerd voor uptime en topkwaliteit. Het is voor veel klanten een erg belangrijke reden om te kiezen voor Caveo als colocator.

Dankzij de redundante glasvezelring tussen Amsterdam, Rotterdam, Alblasserdam en Steenbergen en een capaciteit van meer dan 30 Gbps, zijn wij één van de grootste netwerkleveranciers bij Dataplace Rotterdam.

Dankzij een volledig automatische DDoS detectie en blokkering kunnen wij u verzekeren van de meest stabiele netwerkomgeving.

Wij faciliteren niet alleen aansluitingen voor regulier internetverkeer, maar ook gesloten circuits tussen verschillende datacentra in Nederland in de vorm van VLANs, MPLS verbindingen en DWDM kanalen.

Bekijk hier onze volledige netwerk informatie

Meer informatie?

Vraag het ons direct!

Contactformulier