Datacenter Dataplace Nedzone Steenbergen

In 2012 hebben wij intrek genomen in het moderne Dataplace Nedzone Datacenter en ons eigen netwerk verlengd naar het datacenter in Steenbergen. Vanuit Dataplace Nedzone leveren wij oplossingen aan organisaties die in grote mate afhankelijk zijn van ICT-infrastructuur.

Onze datacenter oplossingen in Steenbergen:

 • Colocatie van losse servers
 • Colocatie secure racks
 • Colocatie private cages
 • Losse uplink voor bandbreedte

Colocatie Steenbergen

Voor colocatie van één of enkele servers kunt u gebruik maken van de racks in onze private cages in het professionele datacenter in Steenbergen. Met colocatie in secured racks of compartimenten heeft u in het datacenter afgesloten rackspace tot uw beschikking voor meerdere servers en gevoelige apparatuur. Uiteraard zijn alle racks voorzien van redundante stroomvoorzieningen en een betrouwbare netwerkverbinding voor gegarandeerde uptime en optimale prestaties..

Bekijk onze colocatie mogelijkheden in Steenbergen

Bandbreedte Steenbergen

Binnen het Dataplace Nedzone datacenter in Steenbergen leveren wij bandbreedte, dataverkeer en aanvullende netwerkdiensten voor twin-datacenter oplossingen. Ons zelfstandig beheerde netwerk staat voor topkwaliteit met optimale snelheid en stabiliteit. Met aansluitingen op kwaliteitsnetwerken als AMS-IX, Level3 en NTT bent u gegarandeerd van de beste bandbreedte in Steenbergen. Een aansluitingen met een snelheid van 1 tot 10 Gbps is direct beschikbaar en doorgaans binnen een werkdag gerealiseerd.

Bekijk onze mogelijkheden voor bandbreedte in Steenbergen

Datacenter Steenbergen

Het Dataplace Nedzone Datacenter is gevestigd in Steenbergen (West-Brabant) en heeft haar locatie in 2019 uitgebreid met 2 extra datavloeren, geheel nieuwe stroomvoorzieningen en een uiterst duurzame klimaatbeheersing. In totaal heeft Dataplace Nedzone een datavloer-oppervlakte van 2200m2 en kent daarnaast verder uitbreidingsmogelijkheden op het naastgelegen perceel.

 •   2200m2
 •   EUE 1.15
 •   ISO 27001
 •   2N Stroomredundantie
 •   24/7 toegang
 •   Fingerprint access

Door de A4 tussen Dinteloord en Halsteren is de bereikbaarheid van het datacenter in Steenbergen optimaal, dat bevindt zich namelijk op zo’n 200 meter van de afrit.

Datacenter Steenbergen prijzen

Shared colocatie

Vanaf € 95 per maand

 • Voor losse servers
 • 1 Gbps uplink
 • DDoS bescherming
 • 24/7 toegang


Offerte aanvragen

Private colocatie

Vanaf € 320 per maand

 • 15 of 46 Hoogte eenheden
 • 1 of 10 Gbps redundant
 • Afgesloten met cijferslot
 • Stroomverbruik per kWh

Offerte aanvragen

Beste keuze!


100%
uptime
24/7
bereikbaar
20
jaar ervaring

Waarom Caveo?

Caveo heeft al meer dan 20 jaar ervaring als het gaat om het faciliteren van infrastructuur in datacentra. Wij hebben daarom een enorme vakkundigheid opgebouwd.

Wij kunnen u uiteraard helpen met de standaard dienstverlening, maar daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij de planning en uitvoering van migratietrajecten.

Wij kunnen zelfs een gedeelte van uw beheerstaken op ons nemen op het gebied van firewalls, netwerk en storage.

2N Stroomredundantie

Stroom-redundantie is essentieel voor een datacenter en dus ook voor het Nedzone Datacenter. Daarom heeft Nedzone een 2N installatie. Door de 2N installatie is ieder rack uitgerust met twee volledig gescheiden stroom feeds. Deze stroom feeds hebben beiden hun eigen zaalverdelers en een UPS voorziening die compleet gescheiden is. Daarnaast beschikt het datacenter in Steenbergen over een eigen net/noodstroomovername, dat dienst doet bij problemen met de netstroom.

Als er sprake is van langdurige netstroomuitval dan schakelt het Nedzone Datacenter over een redundante opstelling van drie dieselgeneratoren. Inpandig is er voldoende diesel aanwezig om twee dagen op volledig op de generatoren te werken. Om de werking van generatoren te waarborgen, zijn deze voorzien van verwarming en worden de generatoren maandelijks minimaal dertig minuten op vollast getest.

Energiezuinig ontworpen datavloeren

Het in 2011 geopende datacenter in Steenbergen is gebouwd om duurzaam ICT huisvestingsdiensten te leveren. De datavloeren zijn volledig ingericht volgens het Cold Corridor principe. Nedzone is het eerste datacenter dat gebruik maakt van het DFC2-koelingssysteem. Dat betekent dat er grotendeels gebruik gemaakt wordt van directe buitenlucht voor koeling. Hierdoor kan het gebruik van aircocompressors tot een absoluut minimum worden beperkt, hetgeen een enorme energiebesparing oplevert. Dankzij dit systeem wordt de ruimte gemiddeld 97% van het jaar met uitsluitend buitenlucht gekoeld. Nedzone schaalt zich daarmee onder de meest duurzame datacentra in Nederland met een EUE van 1.15.

De koelinstallatie bij Nedzone is zo ontworpen dat er altijd één machine kan uitvallen, zonder dat dit gevolgen heeft voor koeling van computerapparatuur. Ook wordt de koelinstallatie 24 uur per dag gecontroleerd op de juiste werking. Bovendien berekent de koelinstallatie bij het Nedzone Datacenter iedere minuut de optimale instellingen. Hierbij houdt de installatie onder andere rekening met de temperatuur en kwaliteit van de buitenlucht. Mocht de buitenluchtkwaliteit onvoldoende zijn, dan schakelt de installatie automatisch over van buitenlucht naar compressorkoeling.

Daarnaast wordt de infrastructuur van het datacenter in Steenbergen optimaal benut door het periodiek terug leveren van vermogen uit de noodstroomvoorziening aan het energienet.

Al deze maatregelen zorgen er voor dat de apparatuur optimaal gekoeld kan worden, het stroomverbruik gereduceerd wordt en onder aan de streep profiteert u natuurlijk mee.

Gecertificeerde brand en inbraak preventie

Nedzone voldoet aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Zo beschikt het over de ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging en is het pand Borg klasse 3 beveiligt.

Binnen het datacenter in Steenbergen wordt er gebruik gemaakt van vingerafdrukscanners om: ruimtes, de lift en private cages optimaal te beveiligen. Het terrein zelf is beveiligt door een hekwerk dat is voorzien van power fence (schrikdraad) en sabotagebeveiliging. Daarnaast is het datacenter binnen en buiten voorzien van uitgebreide camerabeveiliging.

Bij Nedzone Datacenter zijn alle datavloeren voorzien van een aspiratiesysteem om de brandbeveiliging te bevorderen. Dit systeem is in staat om in een heel vroeg stadium roetdeeltjes te ontdekken die wijzen op brandontwikkeling. Indien er daadwerkelijk brand wordt gedetecteerd, middels optische rookmelders, wordt gasblussing geactiveerd. Dit houdt in dat de zuurstof uit de ruimte wordt verdrongen, waardoor het vuur dooft zonder de apparatuur te beschadigen.

De brandweer gebruikt het datacenter in Steenbergen voor oefeningen en is dus volledig bekend met het gebouw en de apparatuur in het datacenter.

Faciliteiten van het Nedzone Datacentrum

Als vaste bezoeker van het Nedzone Datacentrum worden uw vingerafdrukken geregistreerd. Via onze website kunt u zich 24 uur per dag aanmelden voor een bezoek aan Nedzone, u ontvangt dan direct een toegangscode. Deze code wordt gekoppeld aan uw geregistreerde vingerafdruk die als sleutel dient voor de deuren, lift en de private cages.

De datavloeren zijn gelegen op de eerste en tweede verdieping en op vloerniveau zijn deze bereikbaar met een goederenlift die een draagvermogen heeft van maximaal 1500 KG.

Binnen Nedzone kunt u altijd gebruik maken van Wi-Fi en de engineerslounge waar gratis koffie, thee en water verkrijgbaar zijn.

Parkeren rondom Nedzone is nooit een probleem en bovendien gratis.

Caveo Netwerk

Ons zelfstandig beheerde netwerk staat voor een gegarandeerde uptime en topkwaliteit. Het is zonder twijfel één van de belangrijkste redenen voor klanten om voor Caveo als colocater te kiezen.

Met een redundante glasvezelring tussen Amsterdam en Steenbergen en een capaciteit van ruim 30 Gbps, zijn wij één van de grootste netwerkleveranciers in het datacenter in Steenbergen. Door de inzet van volledig automatische DDoS detectie en blokkering bent u verzekert van de meest stabiele netwerkomgeving.

Naast aansluitingen voor regulier internetverkeer faciliteren wij ook gesloten circuits tussen diverse datacentra in Nederland in de vorm van VLANs, MPLS verbindingen en DWDM kanalen.

Bekijk hier onze volledige netwerk informatie

Meer informatie?

Vraag het ons direct!

Contactformulier