Hoofdpijndossier: het updaten van een besturingssysteem!

Hoofdpijndossier: het updaten van een besturingssysteem!

Bardo

Door Bardo

Een hoofdpijndossier: het updaten van het besturingssysteem. Hoe doe je dit goed en veilig en zonder verlies van essentiële data? In deze blog vertellen we meer.

Dit is geen kwestie van een cd’tje met het nieuwe programma draaien, of zoals bij Windows 11 even aanklikken en klaar. Op een server is vaak veel software geïnstalleerd die afhankelijk is van allerlei bibliotheken van het besturingssysteem. Als die bibliotheken in de bovenlaag worden vervangen, gaat alles wat eronder ligt simpelweg kapot. Zo hou je geen werkende server over. In de praktijk betekent dat, dat je een nieuwe server met een nieuw besturingssysteem moet installeren. Alles wat je al die jaren hebt geïnstalleerd en gewijzigd en hopelijk goed hebt gedocumenteerd, moet mee om een goed werkend nieuw besturingssysteem te krijgen. Allemaal in de hoop dat een gelijkwaardig omgeving ontstaat.

Nog meer hoofdpijn

En dan ontstaat het volgende hoofdpijndossier: alle websites moeten over. Doe je dat in één keer, of stap voor stap? De persoon die de server heeft ingericht, heeft daar vaak nog niet over nagedacht. Vanwege alle hoofdpijn worden deze handelingen namelijk vaak uitgesteld totdat er grote problemen ontstaan en een soepele overgang naar een nieuw besturingssysteem feitelijk te laat is.

Paracetamol

Voorkomen is beter dan genezen. Maar als er dan toch een spreekwoordelijke paracetamol nodig is, dan zien wij bij Caveo vaak dat partners en klanten voor onze ervaring op dit gebied kiezen. Op tijd beginnen, proactief zijn en de begeleiding helemaal verzorgen: dat is wat we kunnen doen. We houden er vanaf de installatie al rekening mee dat er ooit een update moet komen. Maar het komt ook voor dat we halverwege de installatie worden opgeroepen om het hoofdpijndossier over te nemen. De kortste slag is om het geheel onder te brengen bij Caveo, dat scheelt een hoop kopzorgen.

Meer weten?

Informeer eens naar de mogelijkheden!

Wil je meer weten?
Bel ons gerust
010-5065520

But wait!

There's more!

Zoveel kost het uitbesteden van webhosting
Zoveel kost het uitbesteden van webhosting

Webhosten kan op veel verschillende manieren. Zeker, het kan goedkoop, als je als particulier een […]

Weet waar je data staan!
Weet waar je data staan!

Eigenlijk is het antwoord op vraag ‘waar staan mijn data?’ simpel. Vraag het aan je […]

Drie voordelen voor het uitbesteden van de techniek
Drie voordelen voor het uitbesteden van de techniek

Het huisvesten van creatieve oplossingen: dat is wat we doen. Het past in één zin […]