Let op de technische kant van je website!

Let op de technische kant van je website!

Bardo

Door Bardo

Met deze handige lijst hou je de technische aspecten van je website in de gaten.

Waar moet je website technisch gezien aan voldoen? Denk aan deze dingen:

1. SSL

Niet verrassend, wel nodig. SSL is de afkorting voor Secure Socket Layer, het is een beveiligingsprotocol voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Om je website met SSL te beveiligen heb je een SSL-certificaat nodig.

2. Gebruik een framework en plugins die goed up-to-date zijn

We hebben hier al eens over geschreven in een eerdere blog, in combinatie met een WordPress-site. Mocht je geen WordPress-framework gebruiken, dan is het toch goed om hierover na te denken en te checken dat het goed onderhouden wordt. Veel server-software, zoals PHP, wordt constant ontwikkeld en beveiligingsupdates stoppen na drie jaar. Als je dat niet goed bijhoudt, is het een kwestie van tijd voordat je website niet meer op de meest recente versie draait en dat geeft beveiligingsrisico’s. Het is verstandiger om je site compatibel te houden!

3. SEO – dat gaat ook over techniek

Search Engine Optimalisation gaat uiteraard over de inhoud van je site, maar ook over de techniek. Het is belangrijk dat een pagina of je hele site voldoet aan de technische aanbevelingen qua structuur. In WordPress kun je daarvoor een veelgebruikte plugin voor gebruiken. Dat geeft ook technische verbeteringen. Je SEO-score hangt zeker niet alleen af van de inhoud van je site!

4. Optimaliseer je content

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden, maar die woorden laden wel weer veel sneller. Daarom is het belangrijk om een goede balans te vinden in de grootte en kwaliteit van de gebruikte media enerzijds en de laadsnelheid anderzijds. Soms zit vertraging verscholen in media die niet eens voor het grootste deel zichtbaar zijn.

5. Minimaliseer de laadtijd

Dat stipten we in het vorige punt ook al even aan. Laadtijd en conversie staan duidelijk met elkaar in verbinding. Maar ook zoekmachines nemen die scores mee in hun ranking. We maken daarbij een onderscheid tussen de totale laadtijd inclusief media en de tijd die de server nodig heeft om het verzoek te beantwoorden. Daar is met hosting veel aan te doen.

Hoe kan goede hosting helpen?

  • Wij adviseren om media zoveel mogelijk bij de bron te optimaliseren. Dat zorgt voor de beste balans tussen visuele impressie en performance. Zoals gezegd kun je gebruik maken van plugins in WordPress om media te optimaliseren. Nadeel is wel dat het zorgt voor overhead in WordPress: er moet extra code ingeladen en uitgevoerd worden. Als je niet in WordPress werkt, is het slim om je hostingprovider te vragen naar een goede optimalisatie van de gebruikte media.
  • Prestaties van je site worden beïnvloed door de server. Zoek daarom een provider met snelle servers en harddisks.
  • Veel winst valt te halen met goede caching in het geheugen. Toepassing hangt mede af van het dynamische karakter van de website, maar ook een dynamische website kan goed vanuit de cache worden opgevraagd door bijvoorbeeld een winkelwagen  asynchroon in te laden.
  • Het is slim om software updates rondom je site te testen. Als er nieuwe releases zijn, kunnen we dat periodiek en gepland uitvoeren. Problemen rapporteren we uiteraard aan de klant. Zo blijf je optimaal compitabel en veilig.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons voor meer informatie!

Wil je meer weten?
Bel ons gerust
010-5065520

But wait!

There's more!

Dit zijn onze tips voor het Caveo NK Bedrijfstafeltennis
Dit zijn onze tips voor het Caveo NK Bedrijfstafeltennis

Op zondag 26 maart staat het Caveo NK Bedrijfstafeltennis op de kalender. Zelf zijn we […]

Doe op 26 maart mee met het Caveo NK Bedrijfstafeltennis!
Doe op 26 maart mee met het Caveo NK Bedrijfstafeltennis!

Veel bedrijven en organisaties hebben in hun bedrijfspand een tafeltennistafel staan. Goed voor de ontspanning, […]

Zo gebruik je een staging en productie-omgeving in de praktijk
Zo gebruik je een staging en productie-omgeving in de praktijk

Waarom een staging omgeving? Een staging omgeving is allereerst belangrijk bij het ontwikkelen of doorontwikkelen […]