Waarom automatische back-ups en updates zo nodig zijn

Waarom automatische back-ups en updates zo nodig zijn

Martin

Door Martin

Back-ups maken en updates installeren: dagelijks werk voor vele IT'ers. We geven acht tips en redenen om dit zo veel mogelijk automatisch te doen.

Allereerst is het een goede idee om back-ups en updates automatisch te doen en te installeren, om de simpele reden dat je op die manier verzekerd bent van een up-to-date back-up en de laatste versie van je software, inclusief beveiliging. Daar ligt vervolgens ook de eerste reden om dit goed te regelen:

1. Veiligheid

Martin: “Dit is de belangrijkste reden. Veel sites worden gebouwd met WordPress: 34 procent van het internet is gemaakt met WordPress en dat betekent ook dat hackers hier happig op zijn. Zij vinden het heerlijk om in de software te zoeken naar foutjes en die te misbruiken. Daarom is het aan te raden om updates van WordPress altijd direct door te voeren, inclusief de thema’s die erbij horen en de plug-ins.” De thema’s en plug-ins worden over het algemeen gemaakt door een derde partij, de veiligheid hiervan hangt dan ook samen met de kwaliteit van zo’n partij. “Zaak om daar extra aandacht aan te besteden.”

2. Snelheid

De doorontwikkeling van software, inclusief bugfixes en andere optimalisaties, zorgt voor een hogere snelheid van het systeem.

3. Positieve gebruikerservaring

Updates hebben een positieve invloed op de gebruikerservaring. Denk aan nieuwe features en het oplossen van bugs.

4. Kostenbesparing

Martin: “Als je back-ups en updates goed bijhoudt, zorgt dat op langere termijn voor een kostenbesparing. Stel je voor dat je eens in de tien jaar een update doet en in één keer van versie 1 naar versie 10 moet, dan loop je behoorlijk achter de feiten aan. Helemaal slim dus om dit gewoon automatisch te doen.”

5. Reputatieschade voorkomen

Hacks en datalekken kunnen voor grote problemen zorgen. Niet alleen kost het veel geld om het systeem te repareren en opnieuw te beveiligen, het zorgt ook voor reputatieschade en ook dat kan natuurlijk financiële gevolgen hebben. Automatische updates beperken dit risico aanzienlijk.

6. Informatieveiligheid

Met voortdurende updates en back-ups zorg je ervoor dat de informatie van je data zo veilig mogelijk bewaard wordt.

7. Gemoedsrust

Martin: “Wéten dat je systeem voldoet aan de laatste eisen geeft rust en vertrouwen. En dat is belangrijk, want je moet kunnen vertrouwen op het systeem waar een flink deel van je bedrijf of organisatie op is gebaseerd.”

8. Voorkom verlies van data en corruptie

Geen recente back-up? Het is vragen om problemen bij een crash, hack, defect in je software, een menselijke fout, updates die niet goed gaan. Dus: zorg ervoor dat je dat goed regels en nogmaals: als je dit automatisch doet heb je er verder geen omkijken naar.

Meer weten?

Informeer gerust eens naar wat Caveo kan betekenen!

Wil je meer weten?
Bel ons gerust
010-5065520

But wait!

There's more!

Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt
Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt

Eerlijk is eerlijk: aanvankelijk waren we helemaal niet zo’n fan van WordPress. Maar juist dat […]

WordPress updaten met GIT: zo doe je dat
WordPress updaten met GIT: zo doe je dat

In een van onze eerdere blogs bespraken we al de verschillende voor- en nadelen van […]

Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider
Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider

Een andere hostingprovider kan nieuwe voordelen bieden, zoals een betere dienstverlening en service. Toch blijven […]