Waarom de snelheid van je website zo belangrijk is

Waarom de snelheid van je website zo belangrijk is

Martin

Door Martin

Het belang van een snelle website wordt nog wel eens onderschat. In zes punten stippen we aan waarom dit belang zo groot is.

Je website moet snel zijn. Dat kun je misschien als ‘algemeen bekend’ beschouwen, maar tegelijkertijd kun je de vraag stellen: ‘waarom’. Er is een aantal punten die je als antwoord kunt opvoeren en in deze blog hebben we ze verzameld. Sommige zijn misschien een open deur, maar andere dragen wellicht bij aan de motivatie om voor een goede host te kiezen, die de snelheid kan garanderen.

1. Hoe sneller je site, hoe hoger je SEO-ranking

SEO staat voor Search Engine Optimalization. Je wil dat je website goed en makkelijk wordt gevonden en bij Google bovenaan staat. Zeker, het gaat om het goed vermelden van de juiste keywords, termen en woorden die vaak in de zoekopdrachten worden gebruikt. Er zijn verschillende trucs en tools om dit goed te doen. Wat ook meespeelt is de relevantie. Maar ook de snelheid van je site is dus belangrijk.

2. De cost per click verlagen

De ‘cost per click’ is in dit verband ook iets om te noemen. Dit zijn de kosten voor een bezoeker die op een online advertentie klikt. Deze klik wordt betaald door de adverteerder voor iedere bezoeker die doorklikt naar de website. Maar een trage site heeft weer invloed op de ranking. Een snelle site verlaagt de cost per click!

3. Een goede gebruikerservaring

Bezoekers aan je website gaan weg als ze langer dan drie seconden moeten wachten voordat de pagina geladen is. Je wil je bezoeker zo lang mogelijk vasthouden, zeker als je voor je inkomsten van je site afhankelijk bent.

4. Conversieverhoging of -verlaging

Stel, je hebt een webshop. Als de pagina’s traag laden, gaat de conversie van je bezoeker omlaag. Je wil uiteraard zo veel mogelijk aan de bezoeker verdienen, dus moet de snelheid goed zijn.

5. Per seconde performance winst

Elke seconde dat je site sneller laadt, zorgt voor ongeveer 2 procent hogere conversie. Boven de 3 seconden haakt nagenoeg iedereen af.

6. Voorkom het sneeuwbaleffect

Een snelle site voorkomt een sneeuwbaleffect ten aanzien van de resources waar de site op draait. Een efficiënt opgebouwde site heeft een lage responsetijd. De belasting op de onderliggende server is daarmee ook laag en dat voorkomt overbelasting en extra vertraging in de responsetijd. Met slimme caching kan Caveo hierbij een belangrijke rol spelen!

Samenvattend zorgt een snelle website voor meer omzet, een lagere bounce-rate, meer klikken, een betere ranking en een hogere conversie. Op een snelle site zijn bezoekers eerder geneigd verder te lezen of iets te kopen. Super belangrijk dus om ervoor te zorgen dat gebruikers blijven én terugkomen.

Wil je meer weten?
Bel ons gerust
010-5065520

But wait!

There's more!

Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt
Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt

Eerlijk is eerlijk: aanvankelijk waren we helemaal niet zo’n fan van WordPress. Maar juist dat […]

WordPress updaten met GIT: zo doe je dat
WordPress updaten met GIT: zo doe je dat

In een van onze eerdere blogs bespraken we al de verschillende voor- en nadelen van […]

Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider
Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider

Een andere hostingprovider kan nieuwe voordelen bieden, zoals een betere dienstverlening en service. Toch blijven […]