Weet waar je data staan!

Weet waar je data staan!

Bardo

Door Bardo

In sommige gevallen is noodzakelijk om te weten waar je data staan opgeslagen.

Eigenlijk is het antwoord op vraag ‘waar staan mijn data?’ simpel. Vraag het aan je provider, die hoort het te weten. Hostingbedrijven werken in de meeste gevallen óf geheel op de eigen infrastructuur óf geheel op de cloud-infrastructuur. Hybride komt ook voor. Wanneer een bedrijf de data geheel op de eigen servers bewaart, is het antwoord snel gegeven. In de gevallen van hybride of volledige cloud-opslag, is de host afhankelijk van zijn leveranciers om te bepalen waar de data opgeslagen zijn.

Als de AVG meedoet

Soms is dat contractueel vastgelegd om de zekerheid te hebben dat de data in Europa zijn opgeslagen. Voor de meeste informatieve websites is het niet zo heel relevant waar de data opgeslagen zijn. Als er veel vertrouwelijke gegevens worden opgeslagen, wordt dat een ander verhaal. Dan gelden beleidsregels als de AVG en wordt het noodzakelijk om data op te slaan in de Europese Unie.

Hoe wij het doen

Voor klanten van Caveo is het niet heel ingewikkeld. Wij hebben namelijk de data-infrastructuur volledig in eigen hand. We kunnen garanderen dat de data in één van onze eigen datacenters staan in Steenbergen of Alblasserdam. De data staan dus ‘gewoon’ binnen de Nederlandse grenzen. Maar wie hybride of volledig in de cloud werkt, heeft die ook invloed op waar de data staan? Het antwoord is: ja. Maar het is moeilijk om dat te valideren, het gaat om contracten met de cloudprovider. Er zijn partijen die dat niet kunnen garanderen, er zijn er ook die dat wel kunnen. Onze eigen servers zijn in ieder geval groot genoeg en we kunnen simpel opschalen. En die staan dus in Nederland, dat maakt het nog makkelijker, ook als er sprake is van AVG- of andere beperkende regels.

Meer weten?

Informeer eens naar de mogelijkheden! We vertellen er graag meer over.

Wil je meer weten?
Bel ons gerust
010-5065520

But wait!

There's more!

Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt
Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt

Eerlijk is eerlijk: aanvankelijk waren we helemaal niet zo’n fan van WordPress. Maar juist dat […]

WordPress updaten met GIT: zo doe je dat
WordPress updaten met GIT: zo doe je dat

In een van onze eerdere blogs bespraken we al de verschillende voor- en nadelen van […]

Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider
Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider

Een andere hostingprovider kan nieuwe voordelen bieden, zoals een betere dienstverlening en service. Toch blijven […]