Zorg voor een snelle site!

Zorg voor een snelle site!

Machlon

Door Machlon

Snelheid is de sleutel tot succes en waarom snelheid zo belangrijk is voor je website en daarmee je bedrijf, leggen we uit in deze blog.

Even wat cijfers: zo’n 47 procent van de mensen verwacht dat je website in twee seconden of minder volledig laadt; 40 procent vertrekt als het langer dan drie seconden duurt (en komt waarschijnlijk niet meer terug). Ongeveer 85 procent van de gebruikers verwacht dat een site op hun mobiel sneller laadt dan op de desktop. En deze dan: bijna 80 procent van de online shoppers zeggen dat ze niet terugkeren naar een site als ze bij een eerder bezoek problemen hadden met de laadsnelheid. Anders gezegd: snelheid doet ertoe.

Nog niet overtuigd?

De onderzoeken gaan verder. Twee seconden vertraging in de laadtijd van een pagina verhoogt je bouncerate met meer dan 100 procent. Laadt je site niet binnen twee seconden? Dan krijgt de site vermoedelijk een lagere ranking en dat zorgt weer voor minder bezoekers.

Voorbeeld

Je denkt misschien: wat maakt een seconde nou uit? Dat dachten ze bij Amazon eerst ook, totdat uit onderzoek bleek dat het bedrijf 1,6 miljard dollar op jaarbasis zou verliezen als hun website één seconde trager zou zijn. En dan loopt het wel op natuurlijk. Nu zijn we niet allemaal zo groot als Amazon, maar het voorbeeld toont aan dat snelheid essentieel is voor een goede conversie. Een trage site komt niet professioneel over en zorgt voor een beroerde eerste indruk. Hoe hoger de snelheid, hoe beter de gebruikerservaring.

Een site die normaal gesproken snel is en ineens langzamer dan verwacht, heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met een tijdelijk probleem. Ook dat probleem moet opgelost worden natuurlijk.

Wat wij kunnen doen

Een goede maatwerk-hosting kan in dit opzicht een behoorlijk verschil maken. Bijvoorbeeld door slim te cachen. Dat geeft prima resultaten. Monitoring is ook zoiets: we kunnen tussentijds loggegevens opslaan en op het moment van een fout of een lange laadtijd, kunnen we in de rapportage vaak terugvinden waar het probleem zou kunnen liggen. Of met een trace: wat is aan het probleem voorafgegaan en kunnen we dat herleiden? Vaak genoeg kan het dan snel opgelost worden!

Meer weten?

We schreven eerder een blog over de snelheid van je website: hier. Mocht je meer willen weten? Laten het ons weten!

Wil je meer weten?
Bel ons gerust
010-5065520

But wait!

There's more!

Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt
Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt

Eerlijk is eerlijk: aanvankelijk waren we helemaal niet zo’n fan van WordPress. Maar juist dat […]

WordPress updaten met GIT: zo doe je dat
WordPress updaten met GIT: zo doe je dat

In een van onze eerdere blogs bespraken we al de verschillende voor- en nadelen van […]

Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider
Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider

Een andere hostingprovider kan nieuwe voordelen bieden, zoals een betere dienstverlening en service. Toch blijven […]