Waarom een overstap naar een andere hostingprovider een goed idee kan zijn

Waarom een overstap naar een andere hostingprovider een goed idee kan zijn

Quirinus

Door Quirinus

Een overstap naar een andere hostingprovider is soms nodig om je website optimaal te laten presteren en renderen.

Er zijn redenen genoeg te noemen om over te stappen naar een andere hostingprovider. Maar: “Kern van de zaak is dat je huidige provider meestal niet meer voldoet aan je eisen en wensen. En die kunnen om allerlei redenen zijn veranderd”, vertelt Quirinus.

Groeien!

Bedrijven willen graag groeien en dan kan een hostingprovider een belemmerende partij zijn. Quirinus: “Als je bedrijf en daarmee je site populairder wordt en je hostingprovider is daar niet op ingesteld, kom je voor problemen te staan. Je site kan traag of zelfs helemaal niet meer reageren en dat leidt weer tot problemen met je conversies. De meeste mensen wachten maar kort voordat een site geladen is, dus dat moet gewoon op orde zijn. Het kan zijn dat je huidige hostingprovider een oplossing heeft, of het wordt tijd om over te stappen.” Zo maakt je website misschien gebruik van WordPress. Dan kun je al snel de keuze maken voor een gespecialiseerde WordPress hostingpartij, waarbij de cache, monitoring en back-ups al direct voor jou worden geregeld. Of maak je juist gebruik van een Magento webshop? Dan kun je kiezen voor een managed hosting partij met technische specialisten gericht op Magento.

Betere SEO-ranking

Een andere reden voor een overstap kan zijn om een betere SEO-ranking te halen. Hier staat de snelheid ook centraal trouwens, dus een extra reden om te zoeken naar een betere hostingprovider. Quirinus legt uit: “Niet iedereen staat erbij stil, maar je hostingprovider kan veel betekenen voor je SEO-score. Zo is het heel belangrijk voor je score hoe snel jouw website laadt en reageert. Door middel van een hogere SEO-score kun je dus hogere conversies behalen!” Lees hier meer over het belang van een goede snelheid: – klik –

Nieuwe website

Een nieuwe website vraagt om andere en vaak hogere eisen. Welke eisen heb je en welke systemen ga je gebruiken? Zoek je een partner waarbij je kan schakelen of stel je prijs op persoonlijk contact? Dat kunnen allemaal argumenten zijn om met een andere hostingprovider in zee te gaan. Quirinus: “Het is vervelend als je jouw hostingprovider niet kan bellen met een probleem of dat er alléén een ticket wordt aangemaakt en geen oplossing op korte termijn uit voortvloeit. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een andere hosting provider, waar jij persoonlijk te woord wordt gestaan en een technische specialist samen met jou tot een oplossing komt. Ja, ik weet er wel een.”

Denk bij de keuze van je hostingprovider ook aan je ontwikkelaar(s). Ontwikkelaars vinden het fijn om bepaalde ontwikkeltools te kunnen gebruiken, zoals GIT. Daarbij is het ook handig als je eerst de ontwikkelingen kan beoordelen op een staging omgeving, voordat deze beschikbaar zijn op je website! Maak dus samen met je websitebouwer een lijst met vereisten voor de hosting. Denk bijvoorbeeld aan schaalbaarheid van je site: als je kaarten verkoopt voor een evenement, wil je snel kunnen op- en afschalen.

De locatie van je websitegegevens

Data wordt steeds belangrijker, althans dat was altijd al belangrijk, maar staat steeds hoger op de agenda! Zo is het belangrijk waar jouw gegevens worden opgeslagen, wie daar toegang tot heeft en met wie je dat deelt. Om verschillende redenen wordt de wens om de data binnen Nederland of Europa te houden steeds concreter en is soms zelfs wettelijk verplicht. Lees er hier meer over.

Meer behoefte aan service!

Meer service nodig? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een andere hostingprovider, zoals Caveo, waar je persoonlijk te woord wordt gestaan en een technische specialist samen met jou tot een oplossing komt. Bel ons gerust!

Wil je meer weten?
Bel ons gerust
010-5065520

But wait!

There's more!

Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt
Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt

Eerlijk is eerlijk: aanvankelijk waren we helemaal niet zo’n fan van WordPress. Maar juist dat […]

WordPress updaten met GIT: zo doe je dat
WordPress updaten met GIT: zo doe je dat

In een van onze eerdere blogs bespraken we al de verschillende voor- en nadelen van […]

Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider
Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider

Een andere hostingprovider kan nieuwe voordelen bieden, zoals een betere dienstverlening en service. Toch blijven […]