Dit zijn onze tips voor het Caveo NK Bedrijfstafeltennis

Dit zijn onze tips voor het Caveo NK Bedrijfstafeltennis

Machlon

Door Machlon

Snel lekker kunnen tafeltennissen met onze beste tips. Zo kun je goed meedoen op het Caveo NK Bedrijfstafeltennis.

Op zondag 26 maart staat het Caveo NK Bedrijfstafeltennis op de kalender. Zelf zijn we al druk in training om het succes van vorig jaar minstens te evenaren. Tegelijkertijd hopen we op veel deelnemende bedrijven en tafeltennissers. In een vorige blog vertelden we al dat je echt geen pro hoeft te zijn om mee te doen. Zeker, winnen is leuk, maar meedoen is veel leuker. Het gaat om plezier, leuke nieuwe mensen ontmoeten en samen lekker actief bezig zijn. Zelf werden we vorig jaar erg enthousiast en omdat kennis delen ons allemaal verder brengt, geven we je graag wat tips!

1. Koop een goed batje en balletjes

We kennen allemaal de tafeltennisbatjes uit de campingwinkel: voor een paar euro heb je een soort houten plankje en een flinterdun balletje. Dat is materiaal waar je weinig mee kunt en het speelt ook nog eens beroerd. Doe een kleine investering: voor drie à vier tientjes heb je al een heel behoorlijk batje. Ze zijn er ook van een paar honderd euro, maar dat is voor echte professionals. Een goed batje heeft een wat dikkere rubberen laag aan beide kanten die niet glad zijn. Ze moeten een beetje stroef zijn om de bal enig effect te geven. Over balletje gesproken: koop gewoon een paar goede balletjes, daar heb je veel meer plezier van.

2. Begin simpel met overspelen

Als je je materiaal op orde hebt, is het tijd om te trainen. Begin simpel en probeer samen de bal zo lang mogelijk op de tafel te houden. Wissel forehand en backhand af: zo krijg je langzaam maar zeker steeds meer gevoel. Laat de trukendoos dicht en probeer juist een zo lang mogelijke rally te maken. Tuurlijk is het leuk om een wedstrijdje te spelen en elkaar uit te dagen, maar werk eerst aan de basis.

3. Serveer goed!

Het is belangrijk om de bal hoog genoeg op te gooien. Dat staat zelfs in de spelregels!

4. Beweeg terug naar je basis

Voor rechtshandige spelers geldt: ga na je slag zoveel mogelijk terug naar het midden van het linkervak. Voor linkshandige spelers is dat uiteraard het midden van het rechtervak. Zo heb je de grootste reikwijdte en kans de volgende bal terug te kunnen spelen. Probeer daarbij iets door je knieën te zakken.

5. Wen aan het toernooispel

Spelen in een toernooi is wel even wat anders dan lekker relaxed in de kantine tijdens de pauze. De potjes duren tien minuten, er is veel geluid, andere tafels waarop gespeeld wordt: het is een andere ambiance. Maar daar ben je nu op voorbereid!

6. Oefenen of trainen? Laat het ons weten!

We vinden het ook in de voorbereiding op het NK superleuk om te trainen en te oefenen met andere spelers. Neem gerust eens contact met ons op als je langs wil komen. We hebben ook lekkere koffie!

Inschrijven

Wil je graag meedoen? Leuk! Schijf je dan in op de website van de Tafeltennis Bond: https://tafeltennis.nl/nkbedrijfstafeltennis/

Wil je wel graag langskomen, maar niet tafeltennissen? Dat kan ook! Als naamsponsor hebben we bezoekerskaarten beschikbaar voor onze relaties. Bestel je bezoekerskaart direct online of neem even contact met ons op en dan gaan we het regelen!

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-caveo-nk-bedrijfstafeltennis-531832724997

Wil je meer weten?
Bel ons gerust
010-5065520

But wait!

There's more!

Doe op 26 maart mee met het Caveo NK Bedrijfstafeltennis!
Doe op 26 maart mee met het Caveo NK Bedrijfstafeltennis!

Veel bedrijven en organisaties hebben in hun bedrijfspand een tafeltennistafel staan. Goed voor de ontspanning, […]

Zo gebruik je een staging en productie-omgeving in de praktijk
Zo gebruik je een staging en productie-omgeving in de praktijk

Waarom een staging omgeving? Een staging omgeving is allereerst belangrijk bij het ontwikkelen of doorontwikkelen […]

Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt
Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt

Eerlijk is eerlijk: aanvankelijk waren we helemaal niet zo’n fan van WordPress. Maar juist dat […]