Drie voordelen voor het uitbesteden van de techniek

Drie voordelen voor het uitbesteden van de techniek

Bardo

Door Bardo

Optimaal inrichten van de server voor het huisvesten van een site en creatieve ideeën van onze partners

Het huisvesten van creatieve oplossingen: dat is wat we doen. Het past in één zin en daarom lijkt het misschien eenvoudig, maar zo makkelijk is het natuurlijk niet. Het is onze taak om de server voor het huisvesten van een site zo optimaal mogelijk in te richten en af te stemmen op de werkwijze van onze creatieve partners. Alle tools die developers nodig hebben om een nieuwe versie te publiceren moeten immers vlekkeloos uitgerold worden. Daarnaast configureren we de server zelfstandig én in samenwerking met onze partners, om ervoor te zorgen dat de meest optimale prestaties worden geleverd.

Nu is het natuurlijk de truc om in dat proces een toegevoegde waarde te leveren. Er zijn een aantal belangrijke punten waarom het uitbesteden van dit technische deel voordelen oplevert

1. Kennis waarborgen

Zelf ervaren we dat bij onze partners de kennis over de techniek beperkt is tot één of enkele personen. Dat maakt je kwetsbaar, want als deze personen vertrekken of langdurig ziek zijn, ontstaat er een kennisvacuüm. Daarnaast geldt dat de werkwijze sterk bepaald wordt door deze persoon. Of dit de optimale manier is, wordt niet of nauwelijks getoetst. Beter is het om te werken met een (extern) team waar de kennis gewaarborgd is, die kan dienen als sparringpartner en evalueert of de gekozen oplossing ook inderdaad de beste is.

2. Houd een brede blik

Doordat er contact is met meerdere partners komen verschillende oplossingen voorbij en staart het team zich niet blind op één bepaalde werkwijze. Met de combinatie van verschillende opvattingen en ideeën komt een team uiteindelijk uit bij de beste oplossing. En je blijft makkelijker up-to-date in de kennis en dat is niet onbelangrijk, want de ontwikkelingen gaan snel.

3. Creëer ruimte

Het uitbesteden van de techniek aan experts is niet per se de beste oplossing. Voor een hele kleine partij met een kleine server is het prima zelf op te lossen. Wanneer is het slim om dit wel te doen? Als het voor een organisatie een uitdaging wordt om voldoende menskracht voor de creatieve werkzaamheden te realiseren, is het zonde om die kostbare uren te besteden aan techniek. Dat kunnen anderen beter en sneller en dan houd je zelf het focus op de zaken waar je zelf goed in bent. Dat is geen schande, wij doen het zelf ook!

Meer weten? We vertellen met plezier ons verhaal en wat we kunnen betekenen. Neem gerust contact met ons op!

Wil je meer weten?
Bel ons gerust
010-5065520

But wait!

There's more!

Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt
Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt

Eerlijk is eerlijk: aanvankelijk waren we helemaal niet zo’n fan van WordPress. Maar juist dat […]

WordPress updaten met GIT: zo doe je dat
WordPress updaten met GIT: zo doe je dat

In een van onze eerdere blogs bespraken we al de verschillende voor- en nadelen van […]

Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider
Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider

Een andere hostingprovider kan nieuwe voordelen bieden, zoals een betere dienstverlening en service. Toch blijven […]