Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt

Waarom wij van WordPress hosting ons werk hebben gemaakt

Bardo

Door Bardo

Een groot deel van alle websites is gemaakt met WordPress, reden genoeg om ons in de hosting van WordPress-sites te verdiepen.

Eerlijk is eerlijk: aanvankelijk waren we helemaal niet zo’n fan van WordPress. Maar juist dat hebben we als kans aangegrepen om er een USP van te maken. Dat vraagt om uitleg.

Geen fan van WordPress? Waarom niet?

WordPress is open source software. Software die we van oudsher zelf ontwikkelden (en ontwikkelen) was veel meer eigen frameworks met veel minder overhead, omdat het voor specifieke taken werd gebouwd. Zo kun je bij websites het focus veel beter op prestaties leggen. Maar. Een eigen framework of CMS van scratch af aan maken is een dure grap. Vooral als je het toekomstbestendig wilt houden, is voortdurende doorontwikkeling nodig. Klanten willen vaak wel een bedrag betalen voor het maken van een website, daar is simpelweg wel budget voor. Maar de kosten voor het onderhoud aan een maatwerk framework kunnen dan behoorlijk tegenvallen. Omgekeerd redenerend konden we er niet omheen dat 90 procent van de websites die we hosten, gebruik maakt van WordPress. De behoefte aan goede WordPress hosting was duidelijk, dus daar zijn we mee aan het werk gegaan!

De voordelen

En laten we wel zijn: grote open source-systemen en CMS’sen hebben duidelijk voordelen. Doorontwikkeling vindt continu plaats en dat neemt een belangrijk deel van de kosten weg. En WordPress is een prima CMS, al laten de prestaties aan de voorkant soms wat te wensen over. Maar daar hebben we begrip voor en zijn op zoek gegaan naar constructieve oplossingen. Deze markt is er nu eenmaal en wordt waarschijnlijk alleen maar groter. Dan is het wat onzinnig om eigenwijs te blijven en te blijven hameren op een eigen CMS, omdat dat dan misschien aan de voorkant sneller zou zijn. En aan de achterkant kan een eigen CMS wel langzamer en complexer zijn, dus lastiger werken voor de klant, om content en productbeheer te regelen. Misschien moeten we niet de illusie hebben dat we daar per se beter in zijn. Niet voor niets is WordPress populair.

Of toch….?

We doen ook nog maatwerkontwikkeling en zien dan ook de mogelijkheden van eigen systemen, maar laten we voorop stellen dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Het vraagt om een flink budget. Dan biedt WordPress een betaalbaar alternatief, dat misschien niet altijd de beste prestaties levert, maar ons weer uitdaagt om oplossingen in hosting te vinden, zodat het voor de bezoeker aan de site toch goed werkt. Dan hoef je geen conversie in te leveren en dat is en blijft belangrijk.

Met slimme oplossingen voorkomen we overbelasting van bij voorbeeld de lancering van grote evenementen met online kaartverkoop. Klant blij, want de site gaat niet plat, bezoekers blij en dus een hogere conversie. En wij blij. Het bouwen van mooie, intelligentie oplossingen blijft onze passie en combineren we nu met oplossingen voor WordPress. Uiteindelijk maakt dat hopelijk de websites van alle klanten beter.

Meer weten?

We vinden het leuk om samen te sparren over wat we voor je kunnen betekenen. Neem gerust contact met ons op!

Wil je meer weten?
Bel ons gerust
010-5065520

But wait!

There's more!

WordPress updaten met GIT: zo doe je dat
WordPress updaten met GIT: zo doe je dat

In een van onze eerdere blogs bespraken we al de verschillende voor- en nadelen van […]

Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider
Zo stap je probleemloos over naar een andere hosting provider

Een andere hostingprovider kan nieuwe voordelen bieden, zoals een betere dienstverlening en service. Toch blijven […]

Het deployen van een WordPress-site met GIT
Het deployen van een WordPress-site met GIT

Om bij het begin te beginnen: GIT is versiebeheersoftware: veranderingen in bestanden kun je op […]